diumenge, 20 de desembre del 2009

Anem a un Onsen a Takayama

Després de l'aventura per l'onsen de Kurama, avui anem a un onsen de Takayama. Per anar-hi, el propi hostel ens truca a l'onsen i ens passaran a buscar pel hostel. A part, ens aconsegueixen un descompte, i per uns 6€ podrem gaudir d'aquesta magnífica experiència una altra vegada.

Suposo que per preu, perquè estava al mig del poble i perquè et passen a buscar amb la furgo, estava realment molt ple. És l'0nsen més gran que he estat. La zona de banys tenia diferents piscines. Una d'elles és només per caminar dins l'aigua. Era una piscina d'uns 15 metres de llargada i uns dos d'amplada amb una barra al mig per agafar-s'hi en cas que no t'aguantis dret.

En el gimnàs també ho veig això, molta gent es dedica a caminar dins l'aigua, però molta. Evidentment és un exercici que casca menys els genolls i a part, es prou saludable, ja que l'aigua és fa de peses, mostra resistència i així millorem el nostre físic.

Ups, ei, però abans d'entrar a aquestes piscines, s'han de complir unes normes prèvies. que us explicaré segons la meva pròpia experiència. En aquesta web s'expliquen i també trobareu una guia de tots els banys públics de Japó.

Primer: Treure't tota la roba i agadar la tovalloleta petita que portem de casa o que hem llogat. Aquesta tovalloleta ens servirà per anar cap a la zona de les dutxes i banys. Els japos no fan servir xancletes mai, suposo que per això tenen tant problemes de fongs. No he vist mai cap japo amb xancles. Al gimnàs només una dona i no era pas japonesa.

Un cop entres, de pet cap a la zona de dutxes. Aquí ens assentem en el taburet i, som-hi, sentadets monus, ens dutxem. No cal portar sabó, sempre n'hi ha. Normalment tindràs xampú i gel i molt probablement acondicionador. Si agafes la teva gillette, també et podràs afeitar. I si no la portes, segurament en pots comprar una d'un sol ús per només 100 o 200 iens.

Aquí farem servir la tovalloleta petita d'esponja i netejarem tots els racons del nostre cos a consciència; els japos ho fan.

Bé, ara que ja estem nets i pulits, ja podem gaudir de la zona de banys i no pas abans sinó tens ganes que et mirin amb cara de kamikazes!!!

Ja he comentat la piscina per caminar. A l'interior també hi havia altres 5 piscines, més petites. Totes no tindran més de 70 o 80 cm de profunditat, ja que l'única funció és que t'hi estiris. Hi havia una piscina amb aigua freda, n'hi havia dues que tenien dos bancs dins de l'aigua per estirar-s'hi, n'hi havia una altra amb aigua verda, que semblava ionitzada i, per últim, una de normal, en el sentit que no tenia res més especial que aigua súper calentada amb molts minerals.

A part, com a bon onsen que era, tenia una piscina a l'exterior. Surts tal qual, és a dir, només amb la tovalloleta. I de seguida cap a la piscina, però com que ben molt calent de l'interior, quasi no notes el fred i la sensació és tremenda. A més, és més recomenable anar a la d'exterior ja que el cap es manté més fred que a l'interior, on la calor és considerable i t'atonta moltíssim, a part de relaxar-te.

Sabeu perquè es posen la tovalloleta al cap? Doncs, com que aquesta tovalloleta l'has fet servir d'esponja, el que no pots fer és posar-la dins de l'aigua i, enlloc de deixar-la a qualsevol lloc, te la poses a l'únic lloc que no està en contacte amb l'aigua, és a dir, al cap, :). Resposta fàcil i lògica. Per tant, sobretot no poseu la tovalloleta dins de l'aigua que també us miraran malament.

Jo no us recomanaria estar més de 10 o 15 minuts dins d'aquestes piscines. La relaxació del cos, amb una aigua tant calenta i mineralitzada és suprema, et quedes ben xafat, equiparable al relax aconseguible en d'altres situacions (que cadascú imagini el que vulgui, :). Per tant, és preferible anar-hi a la tarda o a la nit, mai al matí sinó no us podreu ni moure!! Normalment, tanquen tard, a les 10 o a les 11 de la nit, perquè la gent que traballa fins tard hi pugui anar.

Bé, i abans d'entrar de nou als vestuaris, ens assequem amb la tovalloleta petita tant bé com puguen ja que normalment els vestuaris o són de tatami o de moqueta i no és plan d'anar fent mullader!!

Aquí ens acabem d'assecar, ens possem una mica de roba interior i anem cap a la zona dels secadors on possiblement trobarem un gran ventilador, secadors, palets per les orelles i locions, ja sigui pel cap o pel cos. Ens arreglem i després ja estem llestos per acabar de vestir-nos. En aquests vestuaris no hi ha mai bancs, com a molt hi ha 6 o 7 taburets repartits per tot el vestuari que pots fer servir si ho necessites. Tot i així, els japos normalment es canvien de peu. Entre que el vestuari no està moll, ja que tothom entre quasi sec al vestuari i totes les taquilles estan molt apilotonades i no hi ha bancs, la sensació és que t'estàs canviant al mig d'un passadís.

Com que hi havia tanta gent, no vaig poder fer fotos. Aquest és el prospecte que vaig agafar de l'onsen, que es diu Hidamari no Yu. Com diu el propecte, és un spa, per tant, no és un onsen natural, però tant se val, l'aventura val la pena. Si voleu anar a onsen més natural, s'ha d'anar a Gero, que està només a una hora de Nagoya, en la mateixa direcció que Takayama. Per tant, és un destí que es pot fer en el mateix viatge cap a Takayama o tornant cap a Nagoya.

Aquestes taules que veieu és perquè aquí preparen sopars i hi ha un escenari per poder cantar. Aquest si que seria un karaoke versió occidental, ja que tothom veu i sent les teves misèries com a cantant. Nosaltres vam sentir a un avi japo cantant en japonés i vam decidir que era hora de tocar el dos pitant!!

Si seguiu aquestes precaucions que us comento en aquesta entrada, només cal que pregunteu en l'hotel on estigueu on hi ha un onsen i segur que a la ciutat que estigueu n'hi haurà més d'un! A més, si aneu a ryokan, hotels d'estil japonés, segur que en tenen. Us animaríeu a probar-ho? Els que heu estat al Japó, ho heu fet? Què us ha semblat?

2 comentaris:

  1. Els Onsen deuan anar molt bé per relaxar-se després de una jornada d'estrés,o molt llarga,no sé si també serveixan per la higiene de la gent que no té els mitxans a casa seva,de tal manera,crec que aixó de no portar protecció als peus, es tenen tots els numeros per agafar uns bitchets que fan picoreta,i que costen de arradicar,per lo que ajugar-se bé els peus i sobre tot entre els dits,i resar perque no passi......

    ResponElimina
  2. Doncs jo hi vaig anar a més d'un... Vaig estar a un Onsen "natural" a Hakone (amb rotenburo, la piscina exterior excavada a la roca!), i despres alguns dels ryokan (els de luxe) que hi vaig estar, com a Miyajima, tenien el seu propi per clients, però tipus Spa, no eren aigües escalfades naturalment com els de Hakone. Una delicia i una maravella!

    ResponElimina