dijous, 17 de desembre del 2009

Viatge al Japó, coses a visitar en 15 dies

Avui estic de celebració, avui començaré les vacances de Nadal i aquesta és l'entrada 100 del bloc. I per celebrar-ho, voldria fer un planing de 15 dies pel Japó, en el cas que us decidiu mai a venir al Japó. Venir una setmana és molt justet, tindreu poc temps de fer coses, per tant, sino teniu almenys 10, 12 o millor 15 dies, tindreu molt problemes per fer coses.

La idea que us plantejo és poder veure tots els aspectes de Japó, des de tradició, veient temples, castells i demés a la modernitat d'un país tecnològicament molt avançat o paisatges extraordinaris.

Per tant, comencem:

Dia 1: Arribada a Narita i d'aquí a Tòquio, una hora amb el Narita Express. Aquest seria el dia ideal per activar el nostre JR Pass, que és un pass que ens permet agafar tota classe de trens (menys una classe de Shinkansen) i busos de la JR sense limitacions durant 7 dies, 14 o 21. Només es pot comprar a l'exterior i turistes. Per tant, jo com a estudiant, no hi puc accedir. És car, però és molt més car el transport aquí, per tant, no vingueu sense comprar això si teniu la idea de moure's.

Portarem un jet lag considerable, ja que ens haurem menjat la nit, per tant, la 1 del migdia aquí seran les nostres 5 del matí. Per tant, el primer dia em dedicaria a buscar el nostre hotel i a voltar-la per la zona del nostre hotel. Si esteu per la zona d'Asakusa, us recomanaria agafar un vaixell bus i arribar-vos al jardins Hamaryuku, probablemt, els més bonics de Tokyo. Sortida poc exigent i molt bonica. Amb el vaixell, haureu vist el Rainbow brigde i l'illa artificial d'Odaiba. Si hi us hi voleu arribar, ja queda en les vostres mans.

Ens quedarem uns quants dies a Tokyo per fer les atraccions principals de la regió de Tokyo, regió que es diu Kanto. Aquí teniu un mapa.
Dia 2: Aprofitant que ens aixecarem d'hora, perquè haurem anat a dormir d'hora, aprofitaria ja per anar al Tsukiji market, és a dir, el mercat del peix i fer tot el que proposo aquí. Shinjuku, Shibuya i Takeshita Dori, a part del parc de Yoyogi.

Dia 3: Primera sortida des de Tokyo, anem a Nikko. Com veieu, aquí nem a veure temples espectaculars. Per aquest motiu, a Tokyo ens centrem a veure qualsevol cosa, menys temples que no sigui Asakusa. Ja tindrem temps per fer altres coses. Nikko està com a tres hores de tren, per tant, caldrà matinar una miqueta. És una excursió que ens ocuparà tot el dia.

Dia 4: Tercer dia a Tokyo i fer tot el que us proposo aquí, Asakusa, Akihabara, Jardins imperials i Ginza. Si fem tot el que us proposo, només quedaria veure les zones d'Ueno, Ikebukuro i Roppongi, però per mi, aquests llocs són secundaris.

Dia 5: Segona sortida des de Tokyo, visita a Kamakura i a la tarda Yokohama. Kamakura només està a 52 minuts amb tren des de Tokyo central station. Kamakura és un poblet petit, encantador i clàssic, mentre que que Yokohama és la segona ciutat del Japó. Aquesta serà l'última nit que passarem a Tokyo.

Dia 6: Hakone: Al matí, ens aixequem d'horeta i ens anem a la zona del Mont Fuji. Aquesta zona està plena de llacs i té unes vistes magnífiques del Fujisan, sinó està cobert per la boira. Per tant, primer dia de muntanya.

Dia 7: Anem a Kyoto. Camviem de regió. Anem cap a la regió de Kansai. Tornem a la ciutat, però aquesta vegada una ciutat diferent.A Kyoto, la pega que tenim és que tot està bastant lluny i haurem de combinar bus i metro. Crec que hi ha un passe d'un dia de bus que només costa 500 iens (un viatge ja val 230 iens). Les coses a visitar bàsiques són el temple d'or o Kinkakuji, el temple de plata, però que no està cobert de plata o Ginkakuji, el temple de Kiyomizudera, Pontocho i Gion, el barri de les geishas. A partir d'aquí, la multitud de coses a fer a Kyoto és considerable. Si us voleu vestir de samurais o geishas ho podeu fer per uns 10.000 iens, amb sessió de fotos de 15 minuts inclosa. També hi ha altres temples interessant com Ryonji i el seu jardí zen, Fushimi Inari, temple amb un recorregut ple de portes vermelles a la muntanya o Sanjusangendo.

Dia 8: Kyoto. Com que en un dia no es pot fer tot, segon dia a Kyoto.

Dia 9: Nara. Nara està només a 30 minuts de Kyoto amb tren i es pot fer un dia. El recorregut no té pèrdua i és molt bonic està envoltat de cèrvols i veure l'edifici de fusta més gran del món i, dins, el buda més gran del Japó. Tornem a dormir a Kyoto.

Dia 10: Hiroshima i Miyajima. Tornem a canviar de Regió. Aquí visitarem el Peace Park i després agarem un ferry capa Miyagima, per contemplar i fer una de les fotos més boniques que es poden fer, que és al tori que, a la tarda, es cobert per la marea.

Dia 11. Avui farem un dia de ruta i intentarem visitar dues coses en un mateix dia, Okayama i el seu parc i Himeji i el seu castell. Himeji és regió de Kansai. Per últim, farem nit a Nagoya per a l'endemà agafar un nou tren cap a Takayama.

Dia 12: Hem tornat a canviar de regió, ara estem a Chubu. Arribem a Takayama i podeu veure la zona dels temples, Hida no sato, i el carrer antic de l'època Edo. Dia 13: Anem a Shirakawago, i veiem la vila patrimoni de la humitat.

Dia 14: Dia lliure a intercalar en qualsevol moment del viatge. Si voleu seguir el plan, us podeu arribar fins a Kanazawa, que només està a 1 hora de Shirakawago i també és molt bonic. Aprofitant així els últims moments de relax del viatge, abans de la tornada a Tokyo o, si voleu, també podeu agafar l'avió des de Nagoya i evitar tornar a Tokyo, penseu que avui és dia 14 i és quan se'ns acaba el JR Pass. No podeu agafar Shinkansen el dia 15 a no ser que volguem pagar-ne el preu.

Dia 15: Tornada a casa.

Bé, ens hem deixat coses molt interessants per fer. No hem anat a Osaka ni Kobe, que està a la zona de Kansai. Tampoc hem anat a Okinawa, illa a dues hores d'avió, on, a part de les bases americanes, és una illa ben bonica de veure, a prop del tròpic. Tampoc hem canviat d'illa hi hem anat al nord, a Sapporo, o més al sud de Hiroshima, per veure Nagasaki i Fukuoka.

El que he volgut fer és planificar un viatge per veure les coses bàsiques de Japó, aquelles que quasi tothom visita quan bé aquí, que són meravelloses i que us garanteixen un gran viatge. Espero que el gaudiu si mai teniu l'oportunitat de fer-lo!!

Per últim, recordar que les millors èpoques són la primera, amb les flors blanques del cirerer o a la tardó, mitjans octubre, per veure tots els colors que us he anat ensenyant aquests dies. Jo em decanto per la tardor! Podreu trobar gran part de les propostes que he fet descrites en aquest blog.

Què us ha semblat? Creieu que m'he deixat alguna cosa, quins canvis proposeu?

3 comentaris:

  1. Felicitats, enorabona 100 vegades a es metit
    i bones vacançes

    Al Japo ya ens agradaria

    Un guia de aquet nivell sera dificil per un altre ocació

    ResponElimina
  2. Company, em sembla una proposta de vacances perfecte. Quan tornem a Catalunya, obrim una agencia de viatges.

    Felicitats per les 100 entrades!

    ResponElimina
  3. Oh! Quina passada... pròxima parada JAPÓ! Enhorabona, mil bessitos!

    ResponElimina