dissabte, 5 de desembre del 2009

Una nit a un càspsula hotel (Osaka)

Abans de venir per aquestes terres, tenia clar tot una sèrie de coses que volia fer aquí. Una d'elles era anar a un hotel càpsula. En aquest moment, ja puc marcar una creueta i ja estic en disposició d'explicar-vos l'experiència.

L'hotel es diu Capsule Hotel-Asahiplaza Shinsaibashi, i està situat en una de les zones més actives d'Osaka, al barri de Shinsaibashi, pel qual només cal baixar-se a la parada de metro que té el mateix nom.

L'entrada em va recordar molt a un onsen, és a dir, t'has de descalçar, posar les sabates en una taquilla, agafar la clau i anar cap a la recepció. Ja sabeu que els càpsules tenen la funció de llit ocasional i barat per les persones que han perdut l'últim tren o no estan en condicions d'anar cap a casa ja que no s'aguanten drets.

Al Japó, l'índex d'alcoholèmia és 0,0, per tant, és una bona alternativa si has pres ni que sigui una copa.

I en aquest sentit, els preus varien en funció de les hores que hi ets. Pots pagar 2100 iens, uns 16€ per 5 hores i fer una siesta. També, si entres més tard de les 10 i surts abans de les 10 és més barat. Si surts a les 12, téns un suplement de prop de 4€.

Bé, un cop pagues i entregues la clau de les sabates et donen una clau en un penjoll, perquè te la posis al coll. A partir d'aquí, ja pots baixar a les taquilles, que és el lloc preparat per deixar la maleta, canviar-te, si vols, i posar-te el yukata que hi ha dins de la taquilla.

I a partir d'aquí, doncs tens moltes coses a fer dins d'aquest càpsula. Pots anar a veure la tele, pots anar a la sala de lectura, on tens tot de mangues japonesos per llegir (clar, si saps japonès els podràs llegir), navegar per internet a la zona wifi o jugar a algunes màquines que hi ha. Però el millor, és anar cap a l'onsen i gaudir d'una dutxa sentat en els petits banc que posen ells.I una mica de sauna i cap a l'onsen, que en aquest cas és enorme.Aquesta és la zona per assecar-te. Hi ha un sofà d'aquests que fa massatges i en el sostre, davant de la tele, que si us hi fixeu, estan fent el Doraemon, hi una gran ventilador per acabar d'assecar-te. Aquí tenies totes les facilitats, cutxilla d'afeitar, tovalloles, calçótets, raspall de dents, tònics o pals per netejar les orelles. Vaja, de tot. És molt comú que els onsen tinguin aquestes coses, però normalment et fan pagar per algunes d'elles (cutxilles, raspalls de dents).

També si vols, hi ha màquines amb menjar o, fins i tot, tenen servei de restaurant. Una cosa que no m'havia trobat mai és que et cobressin per connectar aparells electrònics. Si vols carregar el mòbil, has de llogar una taquilla amb clau on hi ha un endoll i hi pots enxufar un aparell durant 6 hores. Està davant de la recepció i una foto ben grossa et diu que no pots fer servir lladres. Seran garrepes aquests japos!!!

Hi passem a la zona dels llits. Millor una imatge que mil paraules, doncs aquí teniu un de tants passadisos amb càpsules que hi ha en aquest hotel. En aquesta foto podeu veure tots els passadissos que hi ha. Hi ha 3 zones dedicades a homes i només una a dones, totalment separada. Com que està pensant per un ús majoritàriament individual, si vols una habitació privada, has de pagar un suplement bastant gran. I ja és hora de veure la meva càpsula. Aquí la teniu, era la C-176. I tu mateix t'havies de fer el llit, cosa, que no vaig fer gaire bé, com podeu apreciar. Me l'imaginava més petita. Era prou espaiosa com per poder dormir plàcidament una nit. Tot i que hi ha un lloc per posar monedes, que imaginava que era per la tele, la tele es podia veure sense que hagués de pagar res. I aquest és el comandament de tot: alarma, ràdio, televisió i llum. Em recorda molt als amplis dels 70, em va agradar molt!!Bé, i això és l'aventura en un càpsula. Si la voleu viure intensament, teniu l'opció d'anar a algun karaoke de la zona amb barra lliure, pillar-la grossa i després a clapar al càpsula, i així valorar més que el hotel estigui prop de la zona on l'has pillat. D'aquesta manera, l'endemà ja surts llest per continuar el viatge.

En aquest cas, l'última parada d'aquest cap de setmana serà Nara. Em sap greu no aportar cap fotografia d'Osaka, però només hi vam estar a la nit, ens va costar bastant trobar aquesta zona ja que no teníem el nom de l'hotel i el taxista no el va saber trobar. Però pel que vaig veure, Osaka és una ciutat molt gran, equiparable a Tòquio en quan a llums i botigues. Sembla un lloc interessant per anar a passar un dia, no més, ja que moltes activitats turístiques no hi ha, però pot estar bé copsar l'ambient de la segona ciutat del Japó.

2 comentaris:

  1. La pregunta interessant aquí és: Quants litres d'alcohol vas veure per no aguantar-te dret i haver d'anar a dormir a un hotel capsula? jejejeje.

    ResponElimina
  2. Doncs poca cosa, com que feia de japonés, amb una biru ja anava de tort que no vulguis, :) O eren dos? Ai que no ho recordo gaire bé. O eren tres i un moscow mule???? I si també una mica whisky???? O una miqueta bastant???? Ai, qui sap, ves a saber. Tampoc no vindrà pas a cuentu ara!

    ResponElimina