dimarts, 24 de novembre del 2009

El metro a Seul

El metro de Seul és molt barat, només 0,60€ per trajecte, és a dir 1000 Wons (i això és un bitllet!!!!). És molt més barat que el bitllet de metro a Japó. Aquí pagues 200 iens, que són 1,50€ per tres estacions, i va incrementant 30 iens per cada grups de tres estacions.

No obstant, el que m'agrada en els dos llocs és la manera com has d'utilitzar els bitllets. En els dos llocs tens la possibilitat de carregar una targeta amb diners i que automàticament et van cobrant d'allà. Només has de posar la cartera sobre el torniquet, i ale, ja has pagat. És molt ràpid i còmode.

Pels que utilitzem aquest transport esporàdicament, els sistemes són diferents, però molt intel·ligents per evitar el pillatge i residus. En ambdos casos has de passar el bitllet quan entres i surts, però aquí no et multen si no has pagat el que tocava. Tens una màquina que et permet pagar el que falti i cap problema.

A part, a Seul, a l'hora de comprar el bitllet, has pagat 500 wons de dipòsit per la targeta, que et tornen al sortir si diposites el bitllet novament en la màquina adequada.A Japó, el propi torniquet de sortida es queda el bitllet, evitant tota classe de bitllets desperdigats pel terra tant propi del nostre país. Trobo els sistemes molt intel·ligents per aquells qui tenen interès de pagar el bitllet. Què us semblen? Quin sistema us agrada més, el coreà, el japonés o el nostre?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada