dilluns, 18 de gener del 2010

Com és una obra al Japó?

Arran d'aquesta foto m'agradaria explicar-vos com són les obres al Japó. El lloc es davant mateix del hostel d'Osaka.

L'home que hi ha davant del camió blau és un home que només es dedica a regular el trànsit i per això porta aquest bastó vermell com si fos una espasa jedi per donar pas a la gent (el tema és que el carrer és peatonal i no hi ha pas trànsit a regular). Si l'obra és molt grossa és normal que n'hi hagi dos. Aquest home també és present en qualsevol entrada de parking (un bon example de com els japonesos tenen molta més gent treballant de la que veritablement fa falta segons la nostra perspectiva). A més, normalment la gent que fa aquesta feina és gent gran (molta de la feina que la faria la nostra immigració aquí, com que no en tenen i estant sobrats de gent gran poc qualificada, és qui la fa).

Com veieu, han posat una pantalla per no destorbar a la gent. Tots els operaris porten casco lligat, no pas de qualsevol manera. També el porten els conductors i enfermers de les ambulàncies.

Fixeu-vos en el terra, no es nota pas que estiguis davant una obra. La veritat és que dóna gust veure com estan aquestes obres i no pas les nostres, que ho embruten o ho destrossen tot. A més, sempre ho deixen tot ple de ciment i aquí veieu que res de res, tot nét i polit.

El que sí que és el mateix és el soroll. Aquest camió va arribar una mica abans de les nou i no em va deixar dormir més. Hi ha coses que a tot arreu són iguals, però com veieu, n'hi ha moltes que es fan de manera diferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada