dijous, 17 de setembre del 2009

Una mica de geografria per situar-nos

Nagoya és la cuarta ciutat del Japó. Té més de 2 milions d'habitants. És la capital de la província d'Aichi, de la regió de Chubu i dins de l'illa de Honshu.
Honshu és l'illa més gran del Japó; aquesta illa, representa més del 60% del total de l'extensió del Japó. A Honshu trobarem ciutats com Tokyo, Osaka, Kyoto, Yokohama, Kawasaki (sí, és una ciutat, no només una marca de motos), Chiba (seu de Makuhari Messe, un dels palaus de congresos més grans d'Àsia i on vaig estar la primera vegada que vam viatjar al Japó), Saitama (seu del mundial de bàsquet de fa un temps), Kobe (lloc que s'ha fet famós per la carn), Hiroshima, o ciutats més històriques com Nara o Kamakura.

L'illa de Honshu, perquè us feu una idea del tamany, és més gran que Gran Bretanya (Reminí Uní per la gent d'Eurovisió; perdoneu la brometa però encara estic mig grogui del jet lag). Hi ha altres illes amb ciutats que segur que us sonaran, al nord tenim l'illa d'Hokkaido, amb Sapporo (seu dels jocs olímpics d'hivern del 1972) i al sud, Kyushu, amb ciutats com Fukuoka (la segona ciutat del Japó), Nagasaki o la prefactura d'Okinawa, que és una extensió principalment ocupada pels americans suposadament per defensar el Japó (des de la Segona Guerra Mundial, Japó no té exèrcit).

Tampoc em vull allargar més amb el tema, però, d'aquesta manera ja em podeu situar en el mapa del món, :Þ.

1 comentari:

  1. Un parell de cosetes/preguntes:

    -Kobe és més conegut pel terratrèmol del 95 que per la carn ;-)
    -Fukuoka es la segona ciutat del Japó??? Segur??? (Suposo que t'has documentat...)
    -No es Remini Uní. A mi em sonava mes a "Ruayominí-dú-puá... Yunaite Quindom, tu poin" (i jo sense jet-lag)
    Segueixo llegint, q t'he perdut la pista...

    ResponElimina