dimarts, 21 de setembre del 2010

Quan cuinen els japonesos?

Aquesta és una pregunta que m'he anat fent a mesura que passava més temps al Japó. Primer de tot, és impossible generalitzar, però m'atraveixo a fer-ho, però abans us mostraré vàries coses.
Això és el que es pot trobar en un súper una mica gran, com podria ser un ヤマナカ, és a dir, super Yamanaka. En tenia un aprop de la meva residència i era un lloc habitual de comprar. També tenia a prop un altre super que es deia サノヤ, és a dir, sanoya, que era més petit i ple ple de coses. Aquest està a la zona d'Osu i és fàcil trobar per la quantitat enorme de bicicletes que hi ha al davant. Vaja, en els passadissos no passaven dues persones, si una era jo! Tenien menys coses, però una mica millor de preu.

Bé, la primera foto és del Yamanaka. Són tempuras i croquetas de patata i carn. Els preus voltaven entre els 0,6 i els 2€. Al Sanoya, les croquetes valien 0,3€ i eren perfectament comestibles. És més, et venen un pit de pollastre amb òs enorme arrabossat per uns 2€, que en tenies per dos o tres dies. Moltes d'aquestes coses, te les servies i encara estaven calentes.

Però hi ha més.
Safata de suhi japonès, no xino, per uns 5€.O fins i tot només 4€.

I ara anem a descobrir què és un bento. Aquí en teniu uns:
Són caixes de menjar on hi ha una mica o bastant arròs o pasta, i després quelcom sòlid, ja sigui peix, pollastre o carn. Tot això té un preu entre 3 i 5€ i t'ho escalfes en el mateix súper, ja que a la sortida hi ha microones perquè ho puguis fer o, ho fas a casa. Més bentos, amb ou farrat i tot!!!

Bé, comenceu a sospitar per a on arriba la meva conclusió. És més, anem-nos a l'estació de Nagoya i mirem què hi venen.
Ozti, si aquí també hi ha bentos.

Haviam, mire-m'ho de més a prop!
Doncs sí, tempura, hamburguesa, arròs!

Aquesta és la panoràmica de la botiga de l'estació.
Però aquest no és un exemple propi de Nagoya, en qualsevol estació i qualsevol supermercat o qualsevol konbini trobes aquestes coses i a preus molt similars.

Per tant, la conclusió que arribo és que menjar al Japó és molt barat. Quines ganes de cuinar 4 plats si t'ho venen tot en una capsa i ja calenta, llest per menjar i fet el mateix dia.

Ahh, i això no és tot. El Japó és el país amb més restaurants per persona del món. Clar, això vol dir que les vegades que es menja fora de cosa són superiors, sinó aquests negocis no tindrien futur.

Tot i que sembli agoserat, crec que els japonesos no cuinen mai a casa. A més, el menjar als supermercats és car, en comparació el que costa un bento. Per tant, quines ganes de cuinar no?? Els pisos petits, les cuines petites, el poc espai per emmagetzemar coses, tot va lligat. Es cuina poc o molt poc, no ho sabria dir exactament, però tots els inputs em fan dir que la majoria de gent de les ciutats, sobretot, amb els horaris que es tenen, no permeten cuinar i no es facilita el fet de cuinar a casa. Vaja, que provar el menjar de la mama ha de ser una mica difícil, a no sé que sigui mastressa de casa amb poques ganes d'anar al gimnàs o la pelu i més de cuinar, :).

D'altra banda, ja teniu una pista com menjar al Japó a preus inferiors als d'aquí. Per tant, el Japó no és car, tot és saber on mejar!!

1 comentari:

  1. evidentment amb el poc temps que tenen,aquets establiments han de complir l'expedient,pro cuinar es un plaer,menjar també,i la cuina forma part de la cultura i tradicio de un pais,que no es perdi¡¡¡

    ResponElimina