A Barcelona hi ha una petita comunitat japonesa que porta anys organitzant un esdeveniment força curiós, un concurs d'oratòria en japonés per estudiants de japonés.
Aquest any es celebrava la XIX edició. M'havien explicat que estava molt bé i, com que els meus professors hi anaven i l'horari es va adequar a les nostres possibilitats, ens hi vam arribar.
Es celebrava en un hotel de 5 estrelles, el Melià de l'Avinguda Sarrià. Estava organitzat per una associació d'empresaris japonesos de Catalunya, que es diu Barcelona Suiyokai. Tot i que la comunitat de japonesos a Barcelona no és molt nombrosa, tot sembla indicar que tenen un poder adquisitiu força o molt elevat ja que normalment són directius d'empreses japoneses, com Sony, Casio, Mitsubishi, Yamaha, Kao entre d'altres.
Aquesta associació monta diferents esdeveniments a Barcelona, molt sovint també amb la col·laboració de Casa Asia, la Japan Foundation i del Col·legi Japonés de Barcelona, a Sant Cugat del Vallés, com per exemple l'inici de l'any nou que fan cada 31 de gener.
L'acte està organitzat amb tot de detalls, per exemple, era impresionant la qualitat del paper amb que estava imprès l'horari de l'acte. A part d'això, hi havia molts premis pels concursants, tot i que no pels assistents, quan l'any passat si que n'hi va haver. El primer premi era un vol d'anada i tornada al Japó.
Hi havia dos nivells, un d'elemental i un altre d'avançat, però en ambdós casos tots els particpants ho van fer molt bé. Va ser en el torn de preguntes on es notava realment el seu nivell real. El japonés incorpora moltes partícules durant una frase i això fa que, per nosaltres, primer diguem la paraula que toca i després la partícula, posant molt ènfasis en la partícula. Això és una mostra del teu nivell de japonés, ja que ells no li donen tanta força com ho fem nosaltres. Això és una cosa que necessita de forá pràctica per millorar-ho.
La sala estava plena i va ser molt interessant. El jurat portava un cinta vermella, tot molt cerimoniós. Hi havia molts japonesos a la sala. Vaja, que va estar molt bé. Així que, si esteu aprenent japonés i voleu mostrar les vostres habilitats, a finals del mes d'abril de l'any vinent (2011), tindreu una nova oportunitat.
L'acte també tenia una defilada de kimonos a càrrec del Kimono Club de Barcelona. La desfilada va ser molt curiosa. A més, els kimonos que portaven eran excepcionals, ja que eren de cerimònies molt especials difícils de veure al Japó: casament, cerimònia dels 20 anys (majoria d'edat),...
Al Japó, de dones amb kimonos se'n veuen força, no és res extraordinari, sobretot el cap de setmana. Però són kimonos força portables i sense una ornamentació ni unes motxiles tant extraordinàries com les que podeu veure aquí. Mireu quines mànigues més llargues!!Les models van posar-hi tot de la seva part per intentar lluir el màxim possible els kimonos. Anava dançant mentre desfilaven. De totes maneres, se'm feia estrany veure una occidental amb un kimono. Les japoneses són tant poca cosa, que amb la convinació amb un kimono fa que semblin una peça de porcelana. Aquesta sensació és molt difícil veure-la en una occidental, almenys a mi m'ho sembla.
En aquest, la motxila té la forma d'una tortuga. Aquest últim és el kimono que portaven les geishas més importants. Fixeu-vos en que la motxila està lligada al davant i en les sandàlies, les quals obligaven a caminar d'una manera ben especial. Bé, l'acte va ser molt interessant i ara cal seguir la pista d'aquesta associació, ja que poden ser molt interessants totes les activitats que montin, un cop vist com va ser aquest concurs d'oratòria.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada