divendres, 18 de desembre del 2009

Excursió a la fàbrica de Toyota

La mateixa setmana que vam anar al Port, l'escola ens va portar a veure una de les plantes que té Toyota al Japó, que es diu Tsutsumi, a la ciutat de Shin-Toyota (sí, es diu com la companyia, però perquè li can canviar el nom pel de la marca de cotxes). El problema va ser que no ens deixaven fer fotos. Va ser molt interessant veure com funciona una cadena d'aquesta classe, el miler d'hores que s'hi han de dedicar per pensar-la i per millorar-la continuament. També va ser brutal veure com una vintena de robots soldaven els xassis, era com una orquestra. El 95% de tota la fàbrica està robotitzat. Tot i així hi treballen prop de 6.000 persones.

En aquesta fàbrica fan el Prius, el Camry, el Premio i l'Allion. A part del Prius, us en sona cap altre? Pot ser el Camry, ja que és un model americà amb prou èxit. La veritat és que hi ha molts models de Toyota que aquí no tenim pas.

Aquí us mostro les dues úniques fotos salvables que vaig fer des de l'autocar un cop ja havíem la visita. Fixeu-vos en la primera com el remolc s'obra com si d'un cotxe es tractés, un ales de gavina!
Un cop acabada la visita, l'única foto que ens van fer, amb un Prius.
Després d'aquí ens van portar a la sala d'exposicions de la Toyota. El primer que vam veure va ser aquest robot. La gràcia del robot, a part de la ploma verda a l'estil Robin Hood, era que és capaç de tocar vàries cançons amb la trompeta. Aquí ens va tocar el Somwhere Over the Rainbow.

Al costat del robot hi havia això, que no sabria pas com catalogar-ho.Bé, hi nem a veure cotxes. Aquí teniu una web on surten tots amb un mínim de característiques i preus. Aquest és el Toyota Mark X, una berlina esportiva.
Aquesta és la poderosa Estima, que en les nostres terres es diu Previa.
Aques és l'interior d'un Toyota Allion. A descatar que fins i tot el Vitz (que és el nostre Yaris) porten navegador, que també és televisió. Aquest és vital tenir-te un ja que es bastant difícil trobar la placa del nom d'un carrer que no sigui el principal i menys encara el número de l'edifici. Per ells és bàsic disposar del codi postal, així arriven a tot arreu. Aquest és l'interior del Royal Crown Atlete. Aquest és el pepino en qüestió. També tenien els lexus. Aquí teniu els de la sèrie 250. També tenien el 450, que és una passada. Al darrera, els seients, tenen la funció de massatge. Però calia????

I per últim, un cotxe una mica especial. Després de mirar la foto, o el cotxe és massa petit o jo massa gros. Vaig haver de posar els peus per darrera dels pedals, ja que no podia engongir les cames. Jo crec que el cotxe és massa petit!!! :)

2 comentaris:

  1. Aquesta entrada m'ha recordat al museu Mercedes. Vam estar molt bé a la boda de la Núria i el Thomas. Per cert, el robot ha interpretat prou dignament el Somewhere Over the Rainbow i la gent no ha aplaudit gairebé! Això és indignant! jijijjiijijijiji

    ResponElimina
  2. Jo al robot de la trompeta (i a 19 germans seus) els vaig veure a la EXPO de AICHI del 2005. Feien tota una orquestra i despres una coreografia. El aparellet aquell que "no saps com definir" era una passada. Es un vehicle unipersonal que pot funcionar com una especie de segway amb tu assegut a dins per moure't per la vorera, però també quan estàs a dins, es "desplegava" (no se si us ho van ensenyar) es separaven les quatre rodes, el seient s'inclinava i es tranformava en un mini cotxe! Impressionant. També van treure 7 o 8 i van fer una coreografia. Per algo el de TOYOTA era el pavelló amb més cua (vam fer com 4 hores)...

    ResponElimina