dissabte, 4 de desembre de 2010

... I més Kyoto: Ara Gion i el teatre Minami

Avui tornarem a una de les zones més famoses de Kyoto i que ja vam visitar en una altra entrada. A Sanjo Dori, podem trobar el teatre Minami. Aquest és el lloc per venir a veure Kabuki, el teatre clàssic japonès.
És aquest. Mentre hi vam ser, principis de setembre, vam notar que hi havia representacions. A nosaltres no vam ser conscients que hi podríem anar, però és quelcom que m'apunto a la llista per fer en el futur.
Minami-za
Aquest és el detall de les pintures que hi ha sobre l'entrada, a l'estil Ukiyo-e.
 
Minami-za
Suposo que us ha ajudat a tenir clar que és el kabuki.
Minami-za
Pujan pel carrer que surt perpendicular al teatre en direcció nord i paral·lel al riu, arribareu al que consideren el carrer més bonic del Japó, el Shirakawa minami dori (Kawa vol dir riu). Perquè l'identifiqueu ràpidament, al costat d'aquest arbres, hi ha un petit riu.
 
Aquí teniu el riu, ja a punt de ser de nit.
Shirakawa minami dori
Resulta que el carrer de sobre d'aquest, també és molt bonic i jo no me n'havia adonat.
Shinbashi dori
Moltes de les cases d'aquest carrer s'han convertit en restaurants, com aquest.
Shinbashi dori
Un altre exemple de casa del mateix carrer. Passejar per centre de Kyoto té aquests contrastos, passes del nou Japó al vell i tradicional només canviant de carrer. Brutal!
Shinbashi dori
 Passejar per aquests carrers a la llum dels fanals és tota una experiència mística, només trencada per tota la quantitat de turistes, tant japonesos com estrangers que busquen les mateixes sensacions. Només és qüestió de tancar els ulls i deixar-se portar pel sons del shamisen tocat per una dolça i excel·lentment educada geisha.
Gion
 Pels carrers de Gion, podrem trobar geishas o geishas disfrassades, mai ho sabrem. Nosaltres prop del Gion corner, lloc on es fan diferents espectacles per veure les tradicions japoneses, una noia vestida de geisha. La vergonya ens va deixar sense foto, què hi farem, hi haurem de tornar, doncs.
Gion
 Cel blau, poca llum, entorn de fusta, i això sí, tots els cables de llum, això es Gion a la nit.
Kamogawa
 Un cop sortim de Gion i travessem el riu, mentre creuem el pont, tenim aquesta vista de tots els edificis del carrer Pontocho que donen al tiu. Si voleu sopar aquí, sereu part de l'espectacle de Pontocho.
Pontocho
Ja coneixeu Pontocho, aquí us el vaig presentar de dia. Avui toca de nit. Recordeu que es el carrer on hi ha aquests fanals, els fanals dels ocellets.
Pontocho
De turistes que no n'hi faltin!
Pontocho
Kyoto és especial, únic, i ara mateix, la ciutat on hi passaria més temps, ja que Tokyo és masa gran i, potser massa modern. Això sí, després d'estar-hi tres vegades i d'haver-me patejat un munt de llocs de Tokyo. De bon inici, Tokyo és increïble. Vaja, no deixa de ser una opinió. No us donen ganes d'anar-ho o tornar-hi???

1 comentari:

 1. Totalment d’acord amb tu en 3 aspectes:

  - Tokyo és absolutament impressionant!
  - Kyoto té racons preciosos, és una ciutat molt més acollidora que Tokyo i més recomanable per a primers contactes.
  - El Kabuki t’ha quedat pendent i això és imperdonable!!!!

  Fins demà!

  ResponElimina