dissabte, 17 d’octubre del 2009

En un ascensor

Bé, més curiositats sobre el Japó mentre tenim un dia de pena, plovent, bufff, un altre cop, i destrossant el que podia haver estat un magnífic dissabte de cap de setmana.

I perquè aquesta imatge d'un ascensor?? Doncs per mostrar el pragmatisme més japonés. A simple vista no hi ha res que ens pugui sorpendre, però si ens hi fixem bé, veurem que no hi ha 0, o principal, o entresol o baixos o àtic o sobreàtic o altres noms estranys per designar una planta d'un edificil.

Per tant, aquí si apretem l'1 és la planta primera, és a dir, la de l'entrada. Per tant, si volem anar al que seria per nosaltres el primer pis, hem d'apretar el 2, i així successivament. Si no aneu en compte amb això us passarà com a mi a Tokyo. Tenia l'habitació a la planta 3, què vol dir això, doncs que haig de pujar dues plantes, no tres com vaig fer jo.

Per nosaltres és força fàcil acostumar-nos a això, (no pringues més d'una vegada) però pobres japos quan venen a casa nostra i els intentes explicar el nostre funcionament, no s'hi aclaren. I la veritat, no m'estranya. Imagino que no hi havíeu pensat mai, però, no us sembla més senzill el sistema japo??

Ah, i per desginar les plantes sota la 1, hi posen una B davant i ja està. Això vol dir que són plantes que estan sota el nivell del carrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada