diumenge, 22 de maig de 2011

Keisei Yamamoto torna a Barcelona per una nova exposició de caligrafia japonesa

No sé si recordeu aquesta entrada. Parlava d'una artista japonesa de shoudo, és a dir, de caligrafia japonesa. Doncs estem de sort i torna a Barcelona i aquesta vegada ho sé amb temps.
L'altra vegada ho vam descobrir l'últim dia i quasi sense voler. Aquesta vegada, la Galeria Aragó 232 m'ho ha fet saber amb temps i ho voldria compartit amb tots vosaltres.Hi faran mostres d'Origami i Haiku.
Aquesta activitat es situa dins d'un conjunt d'actes que les galiries d'art han preparat per solidaritzar-se amb Japó. Us transcric aquí els comunicat de premsa que han fet totes elles.

Activitats japoneses amenitzaran la “Festa de l’art a les galeries 2011” el dissabte dia 4 de juny.  Un any més les galeries d’art d’arreu de Catalunya ens unim per celebrar la Festa de l’art a les galeries. En aquesta ocasió, ens solidaritzem amb un país que pateix Japó 
El proper dia 4 de juny des de les 5 pateix, Japó. juny, de la tarda i fins a mitjanit, les galeries d’art posarem en pràctica diferents activitats nipones traient el japonès que tots portem a dins.

L’objectiu és mostrar el nostre recolzament al país asiàtic que després dels desastres naturals patits el passat mes de març està vivint una etapa molt dura. Seguint les pautes que l’art forma part de la història de la humanitat i que el seu llenguatge és universal aquest any la sensibilitat japonesa entrarà amb tota la seva influència estètica a les galeries d’art de Catalunya.


El dissabte dia 4 de juny, a les galeries d’art del país es podrà assistir i participar a l’art de l’origami japonès creant figures de paper utilitzant com a única eina les nostres mans. També escriurem versos haiku sobre la natura, una de les formes de poesia tradicional japonesa més estesa. I sobre petites cartolines blanques pintarem amb color vermell il·lustracions, missatges i taques. De la unió de tots els quadres, obtindrem un mosaic japonès que exposarem durant la festa. Aquestes activitats es complementaran amb altres manifestacions de la cultura visual japonesa.


Per tant, ja sabeu. Si tot va bé, ens veurem allà! Hi anireu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada