dissabte, 18 de setembre del 2010

Purikura, el photomaton friki japonès

Una de les coses que recomanaria a tothom de fer al Japó és passar-se per una saló recreatiu (n'hi ha a tot arreu i sempre hi ha gent, no pas com els nostres) i fer-se una sessio de fotos amb una màquina Purikura, l'abreviació japonesa de Purinto Kurabu, és a dir, Print Club.

Bé, tot s'ha de dir que qui està verdaderament emocionat per aquestes màquines són les noies fins als 20 anys, moment de la majoria d'edat, parelletes i guiris que ja saben com funcionen!!

On les trobarem?? Doncs a qualsevol saló recreatiu, és a dir, en un Taito center, un Sega Club o d'altres salons dedicats a les màquines recreatives.Per a què serveixen? Doncs per fer-se una col·leció de fotos que pots retocar i retocar amb el software que porten. A més, el propi software et modifica ja el teu aspecte, a l'estil Photoshop, per tenir una pell perfecte i uns ulls, que en el cas japonès, passen a ser ulls normals, però en el nostre, ulls enormes.

Però com són?A què és fàcil de veure-les.
Ups, que aquesta està ocupada.

I com funcionen? Doncs molt senzill. Entreu a l'àrea central de la màquina, i hi posem els 400 iens de rigor al lloc de les monedes.Això és l'interior. La il·luminació és molt bona i la càmera està sobre la pantalla.

A partir d'aquí, la màquina ens permetrà triar vàries estils de fotografia a fer. Les noies que veieu en els cartells també apareixen en les fotos i fan d'exemple de què s'ha de fer en cada foto. Que si riure, plorar, fer el senyal de la pau i així fins a l'infinit.

Un cop triades les fotos, màxim 6, cosa que heu de fer ràpid perquè us donen uns 30 segons per fer-ho, toca mostra les vostres dots de models. Així que en la pantalla, apareixerà la foto que heu triat a la pantalla, després un compte enrera, feu la pose que, 1, 2 , 3, cheeseee que ve la foto.

Així fins a 6 cops. Després trieu les fotos que us agradin més i cap a fora. La màquina ens dirà si cap a la dreta o a l'esquerra.

Hi entren en el període de retoc de les fotos. Primer ens demanarà en quin format volem que les ajunti. Així que triarem entre, o moltes fotos petites, o alguna de grossa i altres petites, etc. Penseu que el resultat resta imprès en una postal adhesiva, per tant, penseu en fer-ne alguna de gran o necessitareu un microscopi per veure tot el que hi posareu.

I aquí comença la part més divertida. L'edició. Hi treballen dues persones màxim, perquè com veieu hi ha només dos bolígrafs.A partir d'aquí, les opcions són mil. Podeu tenyir cabells, posar perruques, posar lentilles, bigotis, pajarites, corbates, estrelles, la data, pestanyes. Tot té la opció de fer-ho gros o petit i de girar-ho per adaptar, si per exemple hem fet un posat girant el cap, doncs les ulleres correctament.

Bé, perquè us feu una idea del què es pot fer, doncs aquí en teniu un exemple que he agafat prestat.Ohhh, no surto pas jo!!! Doncs no, em reservo les fotos per mi i per al meu mòbil.

En quan al funcionament, si mai ho feu anar, penseu que tant en horitzontal com en verital teniu diferents pestanyes amb totes les opcions. El resultat és brutal.

Com veieu en l'exemple, en aquest cas han estat 5 japos els que han entrar al purikura. El que fan ells és repartir-se les fotos, per això en la primera foto veieu al mig una taula amb tisores i després enganxar-les al mòbil, agenda o qui sap on.

És molt divertit, a mi m'encanta fer-ho. Són records únics i irrepetibles. Cada cop és diferent i cada màquina edita les fotos de forma diferent.

És més, en alguns llocs, fins i tot, et deixen disfresses, però això s'ha de demanar en japonès, cosa que ja trobo una mica massa difícil pel meu nivell de japo.

A més, gaudireu veient les noietes com s'arriben a maquillar i a fer riures tontos mentre estan preparant la sessió. És tota una experiència religiosa!! Hehe. Espero que us hagi agradat l'aventura.

Ahh, per últim, també te les envien al mòbil, però oh!!! només a mòbils japonesos, quina pena!!! És el que hi ha.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada