dilluns, 27 de setembre del 2010

Hakuho, campió del torneig de tardor de sumo, 2010

Doncs el bon amic Hakuho ho acaba de tornar a fer per quarta vegada consecutiva, és a dir, guanyar el torneig de sumo sense perdre cap combat. I aquesta és la quarta vegada consecutiva que ho fa, amb el que té el segon record de victòries seguides en la història del sumo.

Aquí teniu la notícia de la televisió pública japonesa. Ara mateix porta 61 victòries consectives, essent el record vigent de 69, fets per un lliutador als anys 30.

Aquest mongol, no és pas japonès el xiquet, s'està convertint en història viva del sumo. Des que el vaig veure lliutar en el segon dia del torneig de tardor, és a dir, ara farà unes dues setmanes, que estic seguint el dia el dia d'aquest torneig i el senyoret és una bèstia parda. És brutal, té una força descomunal i un tècnica i una rapidesa d'execució que no té nom.

De moment, quedeu-vos amb el nom, que tinc pendent explicar-vos com funciona això del sumo i què és el que el fa d'especial, a part de veure tius de més de 150 kgs amb tanga, cosa, que en sí, fa una mica de repelús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada