dijous, 29 d’abril del 2010

La fabulosa estació de Kyoto

Si Kyoto és coneguda són per la seva gran quantitat d'edificis històrics que té, però el primer que veurem a l'arribar-hi serà un edifici modern, que es mereix la seva atenció, totalment modern i d'una arquitectura d'acer, allunyat de la fusta pròpia dels temples budies i sintoístes.

És l'estació de Kyoto, una macrocomplex al centre de Kyoto i que és on arribarem si hem vingut amb shinkansen.Fixeu-vois en el reflexe de la torre de Tokyo en el vidre. Aquest edifici va ser molt polèmic en el seu dia degut a la seva modernitat, ja que desentona molt amb la ciutat antiga de Kyoto. D'altra banda, és un edifici amb molta personalitat. A part de l'estació, hi ha uns grans magatzems (Isetan), un hotel, un teatre, l'oficina de turisme, diferents botigues i una botiga temàtica dedicada a l'astroboy i altres personatges de manga clàssics dels anys 60. Hi vaig comprar uns draps de cuina petitons però preciosos amb la imatge de l'astroboy!! Ai, que m'entra la nostàlgia.

L'edifici va ser dissenyat per Hara Hiroshi, arquitecte de l'increïble Umeda building d'Osaka.

L'edifici té 15 plantes, i a l'esquerra de la imatge anterior trobareu la torre de Kyoto i podeu intentar-vos retratar amb la torre de fons. Des de l'última planta tenim una vista del sud de la ciutat preciosa i gratis. De la vista, sobre surt la pagoda més gran de Japó i que ja vam visitar aquí.
Aquest n'és l'interior des de la zona nord i cap a on anireu a buscar tots els autobusos per visitar la ciutat i cosa que immediatament farem si em sigueu en aquest viatge. Us hi apunteu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada