dilluns, 15 de març del 2010

Vater públic japonès,..., com els d'aquí!

Aquesta és una entrada que feia temps que volia fer. Què us sembla que és aquesta caseta? Doncs si té el seu jardinet, sabent que els japos viuen en casetes petites i tal, tot podria fer pensar que es tracte d'una petita caseta per una sola persona, res d'ideal parejas. A més, està molt ben cuidat i tot està al seu lloc.

Doncs res més lluny de la realitat. Això és Kanazawa i a dins d'aquesta caseta hi ha això:
L'accés és lliure i et trobes amb aquest espectacle. I tant que és un espectacle. Haviam, compare-m'ho amb un bany públic de casa nostra o, més ben pensat encara (ara mateix no sabria situar-ne un), amb el bany d'un restaurant (no dic pas el d'una discoteca). Quines diferències hi trobeu? Quantes diferències creieu que poden sortir????

Jo us en dic algunes:
  1. Hi ha paper.
  2. Hi ha tapa.
  3. No hi ha pintades.
  4. Està net. El fet que es noti mullat al terra no és pas de la mala punteria dels japos, sino que estava el carrer moll ja que havia nevat feia uns dies i era inevitable que estigués mullat.
  5. Hi ha paper de recanvi, no només aquella miqueta que mai tens prou quan el necessites (en cas que n'hi hagués hagut).
  6. La tapa està calenta.
  7. El bidet està incorporat a la tassa. Que el faci servir qui vulgui, ja sé que aquesta funció desperta certs recels.
  8. La tassa de comandament a distància, per fer anar les funcions del bidet.
  9. Tens paper de mans, de tamany més gran pel cas que hagis volgut fer servir el bidet i necessitis un paper més consistent que no pas el normal.
  10. La cisterna també té comandament a distància, que és el comandament petit que hi ha al costat del gros de colors.
Deixo opcional el tema de la barra per la gent que pateix algun tipus de minusvàlua, ja que aquest és un aspecte que sí que es pot trobar aquí.

Vaja, que l'únic que deu ser igual, a part del sumidero (clavegueró en català), és el cartell que hi ha que diu deixa'l com el vas trobar (m'ho imagino, perquè no ho sé llegir).

Aquesta tapa que veieu té regulador d'intensitat de l'aigua com de l'escalfor que desprén la pròpia tapa. El primer que em vaig imaginar que passaria si la possessim aquí seria veure els dies que tardaria algú a agafar-la prestada indefinidament per probar-la a casa. El mateix pel paper.

A part, a fora, hi havia una pica amb una tovallola. Aquest és el d'homes, no vaig entrar al de dones, però em pregunto si era dels que tenia musiqueta per dissimular els sorollets que normalment es produeixen en aquest reciente.

Bé, us asseguro que és un vàter públic de Kanazawa. Kanazawa és la capital d'una zona del Japó que sempre ha tingut fama de tenir molts diners i aquest vàter està en una de les zones més turístiques d'aquesta ciutat i suposo jo que aquest bany és la mostra que la crisis, a Kanazawa, no ha acabat d'arribar del tot.

Què us agradaria tenir d'aquest bany en els nostres banys públics? No trobeu a faltar alguna pintada d'aquestes que et fan fer una gracieta mentre estàs en ple esforç????

1 comentari:

  1. Tinc les meves reserves sobre la funcio bidet. Potser es l'hostia pero que vols que et digui, aixo que un xorro a propulsio et vagi a l'anus, no se. El que si es irrefutable es el goig de la tapa calenta. Trobar la tassa calentona a l'hivern es un plaer. Relaxa budells i ... be, mes val que no continuem ;)
    PD. Elis-elis. Jo estic a Japo i tu no.

    ResponElimina