dimarts, 19 de gener del 2010

Hikone, un castell de pel·lícula

Avui farem una nova sortideta. Ja s’està apropant l’hiver i comenta a fer fred, però això no és motiu per quedar-nos a la residència i aprofitar per anar a veure un dels Castells més macos que encara no hem vist, el Hikone-jo.

Per anar-hi, hem d’agafar un tren primer fins a Ogaki, després un altre fins a Maibara. Maibara és una estació important on hi paren alguns shinkansens. Amb shinkansen són uns 20-25 minutets per fer 70 kilòmetres, mentre que amb el ràpid és una mica més d’una hora.

Ara que ja sabeu com s’organitzen els trens ja sabeu que un tren ràpid és un rodalies que no para a totes les estacions després de l’entrada explicant tot el sistema de trens.

Hikone és una ciutat petiteta, vaja, només 111.000 habitants, però molt famosa pel seu castell. Un cop hi arribes només cal caminar uns 15 minuts en línia recta per trobar el castell. No té pèrdua. Al sortir de l’estació hi ha una oficina de turisme o us donaran un mapa amb un recorregut recomanat a fer.

Aquesta és l’entrada a la zona del castell. Amb l’entrada pots comprar la visita als jardins, cosa que us recomano fer. Es diuen Genkyu-en.La torre del castell és petiteta.Un cop arribem a l’esplanada de la torre, ja el podem veure.És una torre real, és a dir, de fusta, no pas reconstruïda amb formigó. I clar, per aquest motiu ens toca anar sense sabates i pujar per unes escales molt dretes.L’interior del castell.Com sempre, les vistes des de dalt de tot de la torre són precioses. Des d’aquí veiem el jardí que després anirem a visitar.El castell per la part de darrera.Era principis de desembre i la part del darrera del castell, amb totes les fulles caigudes, era un bon lloc per esmorzar, no us sembla?Ja hem vist la torre, però hi ha més edificis a la zona. Aquest n’és un.Les finestres d'aquest segon edifici no acaben d’estar a la meva alçada.Jo no sé com s'ho fan els japos per seure en aquesta posició. Us asseguro que per fer aquesta foto me les vaig desitjar, quin mal tu. Vaja, que tinc una poca flexibilitat alarmant, :(.

Com que el castell està en una muntanyeta, hem de baixar i aquest és el camí que hem fet servir per fer-ho i per arribar-nos al parc.El parc va ser manat construir per un dels senyors del castell com a lloc per passejar-s’hi i està molt bon cuidat i és molt bonic.Aquí el teniu.
Val la pena oi? Doncs aquí amb el castell de fons. Dins del parc hi ha una casa de te que serveixen té i un petit dolç per 500 iens sobre un tatami i per una noia vestida amb kimono, molt mona ella. Com que no m'agrada el té ho deixo pels interessats. La casa és aquesta. L'entron és molt bonic!!Poca cosa hi ha més a fer a Himeji. Sortint de la zona del carrer, cap a la dreta i seguint el recorregut que ens assenyala el mapa que ens han donat, podem passar per un carrer amb cases noves però construïdes imitant un estil de fa uns segles. Hi ha botigues i restaurants i algun temple, però si aneu amb pressa, no cal que us hi atureu. Jo només en guardo aquesta fotografia.I amb això hem fet un nou dia i una nova creueta a la llista de llocs a visitar. Hi anirieu???

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada