dimecres, 28 de juliol del 2010

Japó i la pena de mort

Avui he trobat una notícia que m'ha impactat: Japó aplica la pena de mort després d'un any sense aplicar-la a cap condemnat.

Que un estat apliqui aquest tipus de pena, per mi, és una mala notícia i que Japó, un país tant cívic i educat en tantes coses, ens mostra una més de les seves incoherències des del nostra punt de vista. Una societat on té l'honor en un punt tant elevat de l'escala de valors i un índex de delinqüència baix, podria semblar que no seria necessari l'aplicació d'aquest tipus de pena. No obstant això, diu la notícia que prop del 80% de la societat hi està a favor en casos de delictes de sang.

No cal oblidar que és un país molt tradicional i conservador i hi pot tenir perfectament cabuda en el seu pensament la pena de mort per a casos excepcionals. Per mi, és una pena sense sentit, que només té un ànim de venjança i s'ha demostrat que la seva aplicació no redueix els índexs de criminalitat.

El que està clar que, el que podria un canvi polític després de 50 anys de govern conservador, en aquest àmbit, no s'ha evolucionat.

1 comentari:

  1. Bones Roger,
    Feia temps que no passava pel teu blog i mira, avui que el jefe m'ha donat festa, dic aprofito!

    Primer de tot, felicitar-te com sempre pel blog, amè, entretingut i informatiu.

    Segon, trencar una llança en favor dels nostres amics somrients i la seva manera de fer.
    Crec que lo de la pena de mort no té res a veure amb la tradició. És més, jo en sóc partidari.
    En cas del més mínim dubte, no. Depenent del delicte, tampoc. Però ara posem que tens una filla i que un desgraciat la viola i la mata.

    Ha de suposar aquesta persona un cost extra per la societat? Per mi, una persona així no mereix res més que la mort.

    ResponElimina